Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013

Μανιτάρια γεμιστά με κιμά, και σάλτσα Philadelphia

Νοστιμότατα, και υγιεινά. Απλά δοκιμάστε τα, τίποτα άλλο...

Υλικά για 4 άτομα:
8 μεγάλα μανιτάρια Πόρτο μπέλο, ή μικρότερα, και περισσότερα
300 γρμ. κιμά μοσχαρίσιο, ή κιμά από στήθος κοτόπουλου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 ποτηράκι του κρασιού, λευκό κρασί
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
πιπέρι μαύρο, ή μίγμα πιπεριών (τρικολόρε)
αλάτι
τα κοτσάνια των μανιταριών, ψιλοκομμένα
λίγο τριμμένη παρμεζάνα

Σάλτσα τυριού Philadelphia:
250 γρμ. τυρί κρέμα Philadelphia
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε αρκετά μικρά κυβάκια
1 κουτ. σ. πράσινη πιπεριά, κομμένη σε αρκετά μικρά κυβάκια
1 κουτ. σ. κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε αρκετά μικρά κυβάκια
ελάχιστο ψιλοκομμένο άνηθο
λίγο πιπέρι λευκό, ή λίγο τσίλι σκόνη, αν την θέλετε πικάντικη, καυτερή
λίγο αλάτι
2 κουτ. σ ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα

Εκτέλεση:

Μανιτάρια:
1. Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε τα μανιτάρια. Δεν τα πλένουμε, διότι απορροφούν νερό.
2. Αφαιρούμε προσεχτικά την λεπτή εξωτερική φλούδα τους.
3. Αφαιρούμε χαμηλά τα κοτσάνια τους, τα ψιλοκόβουμε, και τα φιλάμε για την γέμιση.

Γέμιση:
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.
2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, με τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια, και σοτάρουμε για δύο λεπτά να μαραθούν.
3. Προσθέτουμε τον κιμά, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο, και τον μαγειρεύουμε καλά.
4. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά, και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε αμέσως την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά.

Σάλτσα Philadelphia:
1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, και σοτάρουμε τις πιπεριές, λίγο ίσα να μαραθούν, χωρίς να χάσουν το χρώμα τους. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
2. Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί Philadelphia, με την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε καλά με σύρμα να γίνουν μία κρέμα.
3. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον άνιθο, και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Σημείωση:
Μπορούμε να την ζεστάνουμε σε χαμηλή φωτιά, όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε. Προσοχή να μην κάψει αρκετά, ή βράσει.

Ολοκλήρωση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο εξωτερικά τα μανιτάρια.
3. Τα αλατίζουμε ελαφρώς εσωτερικά, (προαιρετικά) και τα γεμίζουμε με την γέμιση.
4. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο παρμεζάνα, και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά.
5. Σερβίρουμε μερίδες σε πιάτα, και τα περιχύνουμε με 4-5 κουταλιές ζεστή σάλτσα Philadelphia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers