Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2013

Ψάρι Μπουρδέτο

Ψάρι μπουρδέτο, ή μπουριέτο. Μια επτανησιακή συνταγή, για ψάρια, όπως μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο, σαρδέλες, γαύρο, κ.λ.π..
Υλικά:
(Για 4-5 μερίδες ψάρια προτιμήσεως μας.)

1 κούπα λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα σε κύβους 1 κουτ. σουπ. κόκκινο πιπέρι
1 κουτ. σούπ. καλή ντοματοπελτέ
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κιλό ντοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα, η κονσέρβας)
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. του καφέ νερό (και επιπλέον)
2 κουτ. σουπ. ξύδι
αλάτι
λίγο λαδωτήρι Ζακύνθου (όσο ένα μικρό καρύδι)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα νταβά 1 κούπα λάδι και δυο μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα, (τα χαράζουμε σταυρωτά πολλές φορές, και τα κόβουμε σε κύβους).
Τα τσιγαρίζουμε σιγανά να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι, ντοματοπελτέ, πάπρικα, ντοματάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και ένα φλιτζάνι νερό. Τα αφήνουμε να δέσουν σε σάλτσα. Όταν η σάλτσα δέσει βάζουμε τα ψάρια, λίγο αλάτι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.
Σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ρίχνουμε και το ξύδι με το λαδωτήρι, αν επιθυμούμε, και αφήνουμε να πάρει μία - δύο βράσεις ακόμα. Κατά διαστήματα όσο το μαγειρεύουμε, προσθέτουμε από ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό, η όσο χρειαστεί έως ότου βράσουν τα ψάρια.

Είναι ένα φαγητό που τρώγεται με φρέσκο χωριάτικο ζεστό ψωμί, και σπιτικό κόκκινο κρασάκι και... στην υγειά σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF