Σάββατο, Φεβρουαρίου 02, 2013

Σουτζουκάκια πικάντικα

Υπέροχα πικάντικα σουτζουκάκια, με την δικιά μου πινελιά στη γεύση.
Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, ή ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. σ. κύμινο
1 κουτ. σ. φιλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 κομμάτι (ένα μικρό καρύδι) τυρί λαδιού (λαδωτήρι Ζακύνθου)
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
200 γρμ. ψίχα, μπαγιάτικο ψωμί (μαύρο χωριάτικο), μουσκεμένο σε κόκκινο κρασί

Για την σάλτσα:
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χοντροτριμμένο στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 ποτήρια νερού ντοματοπελτές (πουμαρό)
1 κουτ. σ. πάστα ντομάτας
1 πρέζα ρίγανη, ή λίγα φιλλαράκια φρέσκια ρίγανη
1 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Στίβουμε το ψωμί και το ανακατεύουμε καλά με τον κιμά, και το αυγό. Λιώνουμε με τα δάχτυλα το λαδωτήρι, και το προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον κιμά.
2. Ζυμώνουμε καλά, και τον πλάθουμε σε μακρόστενα στρογγυλά, μικρά μπιφτεκάκια.
3. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να κάψει, και τα τηγανίζουμε, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, να ψηθούν καλά. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει, και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
5. Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας και την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο νερό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και αφήνουμε να βράσει καλά, και να δέσει η σάλτσα.
6. Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα, τα κουνάμε να βυθιστούν στη σάλτσα, και τα σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά περίπου, κουνώντας τα μία-δύο φορές.
7. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, ή ρύζι σουρωτό, ή με πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF