Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2013

Τζατζίκι τέλειο

Το τέλειο παραδοσιακό Ελληνικό τζατζίκι.
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, σακούλας
3 - 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα αγγούρια
1 φλυτζ. καφέ αγνό ελαιόλαδο
4 κουτ.σ. ξύδι (προσοχή αν είναι σπιτικό και είναι δυνατό πολύ)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι, (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω, ανάλογα πως το θέλετε)
μία μικρή τσιμπιά πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. 
  2. Καθαρίζουμε τα αγγούρια από την φλούδα και τα τρίβουμε στον τρίφτη, (στο χοντρό) τα στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά, και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι. 
  3. Ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε το σκορδόξυδο, αλάτι, πιπέρι. 
  4. Ανακατεύουμε λίγο, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας πολύ καλά να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. 
  5. Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους, και το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.
  6. Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο τριμμένο καρότο, και μία ελιά μαύρη, ή με λίγα πράσινα φυλλαράκια, κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF