Το τέλειο παραδοσιακό Ελληνικό τζατζίκι.
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, σακούλας3 - 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα αγγούρια
1 φλυτζ. καφέ αγνό ελαιόλαδο
4 κουτ.σ. ξύδι (προσοχή αν είναι σπιτικό και είναι δυνατό πολύ)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι, (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω, ανάλογα πως το θέλετε)
μία μικρή τσιμπιά πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Καθαρίζουμε τα αγγούρια από την φλούδα και τα τρίβουμε στον τρίφτη, (στο χοντρό) τα στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά, και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε το σκορδόξυδο, αλάτι, πιπέρι.
- Ανακατεύουμε λίγο, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας πολύ καλά να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους, και το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο τριμμένο καρότο, και μία ελιά μαύρη, ή με λίγα πράσινα φυλλαράκια, κ.λ.π.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου