Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2013

Τζατζίκι τέλειο

Το τέλειο παραδοσιακό Ελληνικό τζατζίκι.
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, σακούλας
3 - 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα αγγούρια
1 φλυτζ. καφέ αγνό ελαιόλαδο
4 κουτ.σ. ξύδι (προσοχή αν είναι σπιτικό και είναι δυνατό πολύ)
1/2 κουτ. γλ. αλάτι, (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω, ανάλογα πως το θέλετε)
μία μικρή τσιμπιά πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τα αγγούρια από την φλούδα και τα τρίβουμε στον τρίφτη, (στο χοντρό) τα στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά, και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε το σκορδόξυδο, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας πολύ καλά να ενσωματοθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους, και το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο τριμμένο καρότο, και μία ελιά μαύρη, ή με λίγα πράσινα φυλλαράκια, κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers