Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

Μπομπότα Ζακυνθινή

Και πάλι στα κατοχικά χρόνια... Μία συνταγή από την γιαγιά μου, που πραγματικά αυτή η "πίτα" κατά έναν τρόπο, έθρεψε, και έσωσε πολύ κόσμο τότε... όσοι είχαν βέβαια να την φτιάξουν. Η συνταγή έχει παραλλαγές από σπίτι, σε σπίτι. Τρώγεται σαν πίτα στο φαγητό, σκέτη, αλλά και σαν γλυκό...
Υλικά:
3 ποτήρια του νερού καλαμποκάλευρο (αλέυρι καλαμποκιού)
6 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό

1/2 ποτήρι του νερού λάδι
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 ποτήρι σταφίδα κορινθιακή, (μαύρη)
1 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. δεντρολίβανο τριμμένο, ή κοπανισμένο στο γουδί
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το καλαμποκάλευρο και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το καλαμπόκι, και να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά, και το αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει. Το κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή.
Γίνετε σχετικά λεπτή.

Μυστικό:
Ζητήστε καλό καλαμποκάλευρο. Το γνήσιο και καλό καλαμποκάλευρο, είναι αρκετά κίτρινου χρώματος, όπως στη φώτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers