Και πάλι στα κατοχικά χρόνια... Μία συνταγή από την γιαγιά μου, που πραγματικά αυτή η "πίτα" κατά έναν τρόπο, έθρεψε, και έσωσε πολύ κόσμο τότε... όσοι είχαν βέβαια να την φτιάξουν. Η συνταγή έχει παραλλαγές από σπίτι, σε σπίτι. Τρώγεται σαν πίτα στο φαγητό, σκέτη, αλλά γίνεται και γλυκιά.
3 ποτήρια του νερού καλαμποκάλευρο (αλεύρι καλαμποκιού)
5 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι του νερού λάδι
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 ποτήρι σταφίδα κορινθιακή, (μαύρη)
1 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. δεντρολίβανο τριμμένο, ή κοπανισμένο στο γουδί
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
μια πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκάλευρο και το χλιαρό νερό, και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσοχή να μην βράση και σφίξει πολύ.
- Μόλις γίνει χυλός, κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά, προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, τα μπαχαρικά, την σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι, και τέλος την σταφίδα.
- Ανακατεύουμε καλά, και το αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει. Το κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή.
Μυστικό:
Ζητήστε καλό καλαμποκάλευρο. Το γνήσιο και καλό καλαμποκάλευρο, είναι αρκετά κίτρινο όπως στη φώτο.
Ζητήστε καλό καλαμποκάλευρο. Το γνήσιο και καλό καλαμποκάλευρο, είναι αρκετά κίτρινο όπως στη φώτο.



:a
:b
:c
:d
:e
:f
:g
:h
:i
:j
:k
:l
:m
:n
:o
:p
:q
:r
:s
:t 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου