Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013

Πουρές με πατάτες φούρνου

Ο πιο νόστιμος πουρές πατάτας που έχετε φάει ποτέ. Ο πουρές δεν γίνετε με βραστές πατάτες, αλλά με μοσχομυροδάτες πατάτες, ψημένες στο φούρνο.
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
2 κουτ. σ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. σ. επιπλέον βούτυρο για το άλειμμα
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, χλιαρή
1 κύβο ζωμό βοδινού, ή κότας
αλάτι, όσο εσείς θέλετε, λόγο του ζωμού, αλλά και επειδή η πατάτα τραβάει αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουτ. σ. τριμμένη παρμεζάνα, (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190-200 C.
Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες με άφθονο νερό.
Τις τυλίγετε μια-μια σε αλουμινόχαρτο αλειμμένες με ελάχιστο βούτυρο. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι, και τις τοποθετείτε στο φούρνο. 
Τις ψήνετε έως ότου μαλακώσουν, και να τρώγονται. Τις γυρνάτε 2-3 φορές.
Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, και τις ξεφλουδίζετε καλά και τις τεμαχίζετε. Τις περνάτε από την μηχανή του πουρέ, ή τις πολτοποιείτε στο μούλτι. (Οι πατάτες δεν πρέπει να κρυώσουν). Αδειάστε τον πουρέ σε ένα ανάλογο μπολ. 
Λιώστε το βούτυρο, και διαλύστε μέσα στο ζεστό βούτυρο, τον κύβο ζωμού.
Το αδειάζετε στον πουρέ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύετε καλά, και δυνατά με ένα σύρμα.
Σερβίρετε με λίγη κόκκινη σάλτσα από πάνω, ή σως κόκκινου κρασιού, και μερικά φρέσκα πράσινα φύλλα μυρωδικών. (Δεντρολίβανο, βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο, κ.λ.π..)  

Tips:
Εναλλακτικά μπορείτε να τις ψήσετε στα μικροκύματα, (χωρίς το αλουμινόχαρτο)...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF