Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 27, 2014

Ζύμη κουρού εύκολη

Εύκολη, απλή, γρήγορη, και πετυχημένη ζύμη κουρού, για πίτες, πιτάκια, και για πολλές χρήσεις.
Υλικά:
400-450 γρμ. περίπου αλεύρι δυνατό, (όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη μαλακή ζύμη)
200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βούτυρο βιτάμ, μια πλάκα
1 αυγό
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλ. αλάτι, (ανάλογα τι την θέλουμε)
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το βούτυρο σε κομμάτια, το αυγό, 390 γρμ. αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο, και να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
2. Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο, και την πλάθουμε για λίγο στα χέρια, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πρέπει να έχουμε μια βελούδινη μαλακή ζύμη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Συμπληρώνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί.
3. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
4. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια, ή ανάλογα πως θα την χρησιμοποιήσουμε, και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, 1,5 - 2 χιλ. περίπου.
Γεμίζουμε με ότι γέμιση θέλουμε, και γυρνάμε το μισό φύλλο να κλείσουμε την γέμιση μέσα.
Αν θέλουμε, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο κρόκο αυγού ανακατεμένο με γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers