Σάββατο, Δεκεμβρίου 27, 2014

Ζύμη κουρού εύκολη

Εύκολη, απλή, γρήγορη, και πετυχημένη ζύμη κουρού, για πίτες, πιτάκια, και για πολλές χρήσεις.
Υλικά:
400-450 γρμ. περίπου αλεύρι δυνατό, (όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη μαλακή ζύμη)
200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βούτυρο βιτάμ, μια πλάκα
1 αυγό
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλ. αλάτι, (ανάλογα τι την θέλουμε)
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το βούτυρο σε κομμάτια, το αυγό, 390 γρμ. αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο, και να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
2. Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο, και την πλάθουμε για λίγο στα χέρια, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πρέπει να έχουμε μια βελούδινη μαλακή ζύμη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Συμπληρώνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί.
3. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
4. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια, ή ανάλογα πως θα την χρησιμοποιήσουμε, και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, 1,5 - 2 χιλ. περίπου.
Γεμίζουμε με ότι γέμιση θέλουμε, και γυρνάμε το μισό φύλλο να κλείσουμε την γέμιση μέσα.
Αν θέλουμε, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο κρόκο αυγού ανακατεμένο με γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF