Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

Σπανακομακαρονόπιτα με τυρί

Άλλη μία δικιά μου λαχταριστή συνταγή πίτας, τώρα με τυρί. Δοκιμάστε την...

Υλικά για ένα ταψί φούρνου:

Για την ζύμη:
500 γρμ. αλεύρι σταρένιο
3 κουτ. της σούπας λάδι
2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. σ. ξύδι
2 κουτ. σ. γάλα κρύο
νερό όσο σηκώσει η ζύμη
Λίγο νεσεστέ, ή αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
ελαιόλαδο για το άλειμμα του φύλλου
2 κουτ. σ. γάλα για το άλειμμα του φύλλου στο τέλος

Για τη γέμιση:
500 γρμ. σπανάκι καθαρισμένο, η κατεψυγμένο
2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρμ. τυρί φέτα, σκληρή
500 γρμ. πένες μακαρόνια
4 αυγά
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
 αλάτι
Εκτέλεση ζύμης:
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και κάνουμε στη μέση μια λακκούβα. Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και το γάλα, και ανακατεύουμε με λίγο από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε καλά, ενώ προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή, να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ακόμα. Αλευρώνουμε πάνω κάτω τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.

Εκτέλεση γέμισης:
Αν βάλουμε φρέσκο σπανάκι, το βράζουμε 5-10 λεπτά να μαλακώσει. Αν είναι κατεψυγμένο, το ξεπαγώνουμε και το στίβουμε καλά με το χέρι να φύγουν τα νερά.
Βράζουμε τις πένες σε νερό και αλάτι, σχεδόν να τρώγονται. (μισοβρασμένες) τις σουρώνουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τις ανακατεύουμε καλά, και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
 Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, τα βάζουμε σε μία λεκάνη, διαλύουμε μέσα με το χέρι το τυρί φέτα, προσθέτουμε το πιπέρι, και το αλάτι. Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Τα ανακατεύουμε καλά-καλά όλα μαζί, να λιώσει το σπανάκι. Προσθέτουμε τις πένες, και ανακατεύουμε καλά τα υλικά να ενσωματωθούν. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη, και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το φύλλο στο μέγεθος του ταψιού μας. Λαδώνουμε καλά το ταψί του φούρνου, και στρώνουμε το φύλλο, το λαδώνουμε, και ρίχνουμε πάνω την γέμιση. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο, λίγο μεγαλύτερο από το ταψί. Το απλώνουμε πάνω στη γέμιση, και γυρνάμε το περίσσευμα προς τα μέσα, ανάμεσα γέμισης και τοιχώματα ταψιού. Λαδώνουμε την επιφάνεια του φύλλου, και αλείφουμε με της δύο κουταλιές γάλα. Χαράζουμε το φύλλο σε κομμάτια, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 1/2 ώρα περίπου, στη μεσαία, η στην κάτω θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers