Υλικά:
1 ποτήρι νερό
2 κ. σ. πελτέ ντομάτατας
200 γρ. πουμαρό
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμός βοδινού, η κότας
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πρέζα ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
ελάχιστο πιπέρι
μισό ξυλάκι κανέλα
2-3 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση:
1 ποτήρι νερό
2 κ. σ. πελτέ ντομάτατας
200 γρ. πουμαρό
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμός βοδινού, η κότας
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πρέζα ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
ελάχιστο πιπέρι
μισό ξυλάκι κανέλα
2-3 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο να σωταριστή 2 λεπτά, και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το κόρν φλάουρ, και τα αφήνουμε να βράσουν καλά να απορροφηθεί αρκετό νερό και να αρχίσει να δένει.
- Σε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό διαλύουμε καλά το αλεύρι ή το κόρν φλάουρ, και το ρίχνουμε στην σάλτσα ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε λίγο να βράσει για να δέσει και να γίνει μία μέτρια πηχτή σάλτσα. Αν την θέλουμε πιο πηχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να την φυλάξουμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
- Κάνει για πολλές χρήσεις. Μακαρονάδες, πίτσες κ.λ.π.
Tips:
- Για πιο βελούδινη και καλύτερη υφή, μπορούμε πριν την δέσουμε με το κορν φλάουρ, να την περάσουμε από σήτα, να την ξαναρίξουμε στην κατσαρόλα, και να την δέσουμε.

:a
:b
:c
:d
:e
:f
:g
:h
:i
:j
:k
:l
:m
:n
:o
:p
:q
:r
:s
:t 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου