Μία εύκολη, γρήγορη δικιά μου συνταγή, που γίνετε ένα νόστιμο πιάτο.
Υλικά:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
Για την γέμιση:
130 γρμ. τυρί φέτα
λίγες λιαστές ντομάτες, (1 κουτ. σ. αρκετά ψιλοκομμένες)
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. γλ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. γλ. κοφτό, ψιλοκομμένο άνηθο
1 πρέζα ρίγανη
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
Για την γέμιση:
130 γρμ. τυρί φέτα
λίγες λιαστές ντομάτες, (1 κουτ. σ. αρκετά ψιλοκομμένες)
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. γλ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. γλ. κοφτό, ψιλοκομμένο άνηθο
1 πρέζα ρίγανη
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το στήθος πάνω στη σανίδα κοπής, και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε κατά μήκος το στήθος, ώστε να σχηματίσουμε μία βαθιά "τσέπη".
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, και σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, και θρυμματίζουμε μέσα και την φέτα. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε το στήθος του κοτόπουλου.
- Κλείνουμε την "τσέπη" και πατάμε ελαφρά να κάτσει.
- Το αλατίζουμε και λίγο εξωτερικά.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές λάδι, και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο.
- Παίρνουμε μία λαδόκολλα την βρέχουμε ελαφρά, και σκεπάζουμε με αυτήν το κοτόπουλο, έτσι θα κρατηθεί ζουμερό. Ψήνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα στη φωτιά, και το κατεβάζουμε.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, ή με πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα.
- Ένας νόστιμος πουρές για να συνοδέψετε το κοτόπουλο.
- Ψήστε τις πατάτες στο φούρνο, ξεφλουδίστε τις, βάλτε τις στο μούλτι και κάντε τις πουρέ.
- Λιώστε μία-δύο κουταλιές βούτυρο φιτίνη, και διαλύστε μέσα έναν κύβο ζωμό κότας.
- Ανακατέψτε το με τον πουρέ, ρίξτε 3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε καλά, και... καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου