Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί

Υπέροχα γεμιστά με κοτόπουλο. Μια λαχταριστή πεντανόστιμη συνταγή, αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά:
2 ντομάτες μεγάλες
2 πιπεριές μεγάλες

2 μελιτζάνες
1 στήθος από ένα κοτόπουλο χωρίς το δέρμα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
λίγο μαϊντανό
200 γρμ. παρμεζάνα, ή ότι άλλο τυρί θέλουμε (χοντροτριμμένο)
2 κούπες ρύζι γλασέ
1 κουτ. σ. ντοματοπελτέ, ή λίγο πουμαρό
2 κουτ. σ. σάλτσα σόγιας (soy sause)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας, βγάζουμε το καπάκι, και ξεσποριάζουμε, όπως κάνουμε στα γεμιστά. Κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες για μετά. Μισοβράζουμε το ρύζι και το σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κιβάκια. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το κοτόπουλο, σβίνουμε με την σάλτσα σόγιας, ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, ή το πουμαρό, το μαϊντανό, το εσωτερικό από τις ντομάτες που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα λαχανικά αφήνοντας λίγο χώρο για το τυρί, και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Διαμοιράζουμε το τυρί πάνω στα λαχανικά μας, να γεμίσει το κενό πού αφήσαμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 50 - 60 λεπτά περίπου, έως ότου βράσουν τα λαχανικά.

Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα είδος λαχανικών, π.χ. ντομάτες, ή πιπεριές, όπως εμείς θέλουμε. Επίσης τις μελιτζάνες μπορούμε να τις τηγανίσουμε λίγο, να τις αφήσουμε να στραγγίξουν, και μετά να τις γεμίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers