Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Μανιταρόπιτα

Μου την ζητήσατε, σας την έφτιαξα... Μία υπέροχη μανιταρόπιτα φτιαγμένη από μένα για τους φίλους του φόρουμ, και όχι μόνο... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:
1 φύλλο κουρού
350 γρμ. κιμά

1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρμ. τυρί παρμεζάνα, η κασέρι, η ρεγκάτο, τριμμένο
300 γρμ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
 ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε με λίγο λάδι το ξερό κρεμμύδι, ρίχνετε τον κιμά και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε, και συνεχίζετε το σοτάρισμα να ψηθεί ο κιμάς. Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό να μαραθούν λίγο.
Αφήστε λίγο να κρυώσει. Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μίγμα γέμισης, ανακατέψτε καλά. Σε ένα ταψί ή πυρέξ βουτυρωμένο, στρώστε την ζύμη κουρού. Ρίξτε το μίγμα γέμισης, και πάνω ρίξτε την κρέμα γάλατος, και μετά το τριμμένο τυρί. Μαζέψτε (τσαλακώστε) τυχόν περισσεύματα του φύλλου προς τα μέσα και κοντά στα τοιχώματα του ταψιού. (προαιρετικά, αν θέλετε πάνω στο τυρί πασπαλίστε λίγο κοκκινοπίπερο)
Το ψήνετε στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers