Κυριακή, Φεβρουαρίου 10, 2019

Ατομικά σουφλέ

Εύκολα και γρήγορα ατομικά σουφλέ με υλικά που έχετε στο σπίτι, με υλικά που έχουν περισσέψει. Γίνονται πεντανόστημα, ιδανικά για βραδινό και για ένα γρήγορο πιάτο στα παιδιά σας. Θα το λατρέψουν καλύτερα από πίτσα Γίνεται και ένα υπέροχο πρώτο πιάτο σε μικρότερο σκεύος του μισού λίτρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα υλικά. Εδώ σας δίνω ένα παράδειγμα.

Θα χρειαστείτε πήλινα σκεύη ενός λίτρου. Ιδέα! εγώ αγοράζω γιαούρτι σε πήλινο του ενός κιλού, και κρατάω τα πήλινα για αυτές τις χρήσεις.
Έτσι μπορείτε να μαζέψετε αρκετά, και σε διάφορα μεγέθη.

Υλικά για ένα ατομικό σουφλέ:
1 μέτρια πατάτα ολόκληρη
1 κουτ. σ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουτ. σ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 1/2 κουτ. σ. ζαμπονάκι ψιλοκομμένο, ή ωμοπλάτη, ή μπέικον, κ.λ.π..
1 κουτ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
5-6 λεπές στρογγυλές φέτες ντομάτας
2-3 κουτ. σ. τυρί χοντροτριμμένο τυρί τσένταρ, ή γκούντα, ή μοτσαρέλα, ή οτιδήποτε τυρί σας αρέσει για πίτσα
1 αυγό χτυπημένο
1/2 ποτήρι κρασιού κρέμα γάλακτος
ελάχιστο ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε καλά την πατάτα, και την ψήνουμε με την φλούδα για 15 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσει στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Κατόπιν αφαιρούμε την φλούδα.
  3. Σε ένα πήλινο σκεύος ενός λίτρου περίπου, σπάμε την πατάτα και την στρώνουμε.
  4. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη, και λίγο αλάτι.
  5. Πασπαλίζουμε επάνω το ζαμπονάκι, κατόπιν τα λαχανικά και τις πιπεριές.
  6. Χτυπάμε το αυγό με λίγο αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
  7. Περιχύνουμε το μείγμα μέσα στο πήλινο, και απλώνουμε επάνω τις φέτες ντομάτας.
  8. Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί πίτσας.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 - 210 C. βαθμούς έως ότου πάρει το τυρί ένα ελαφρύ χρώμα.
Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά που μας έχουν τυχών περισσέψει, όπως ψητό κοτόπουλο ή κρέας ψιλοκομμένο.
Μπορούμε να προσθέσουμε τυρί φέτα τριμμένη στα δάχτυλα, κ.λ.π..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF