Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2014

Μοσχαράκι με λευκό κρασί, και σάλτσα Α λα κρεμ

Τρυφερό μοσχομυρωδάτο μοσχαράκι Α λα κρεμ. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή, με τον δικό μου τρόπο.
Υλικά για 4-5 μερίδες:

Για το μοσχαράκι:
2 κιλά μοσχαράκι γάλακτος, κομμένο σε φιλετάκια
λίγο ελαιόλαδο
1/2 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σαλάτα
1 χούφτα μαϊντανό χοντροκομμένο
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 καλή πρέζα κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ. γλ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα Α λα κρεμ:
3-4 κουτ. σ. λάδι από αυτό που άφησε το μοσχάρι
1 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα, (μια κονσέρβα)
2 κουτ. σ. φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 κουτ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 καλή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/3 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
λίγο αλάτι
πιπέρι
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
1/2 ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Μοσχαράκι:
1. Σοτάρουμε καλά το μοσχαράκι, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί καλά, και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα, και προσθέτουμε ανάλογο νερό, και όλα τα μυρωδικά, εκτός τον μαϊντανό.
2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και αφήνουμε να βράσει το κρέας μας σε μέτρια/δυνατή φωτιά. Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν θέλει νερό, και ανακατεύουμε τακτικά να μην μας καεί. (Προσοχή στο νερό, θέλουμε να μείνει στο τέλος με το λαδάκι του)
3. 2-3 λεπτά πριν τελειώσουμε το βράσιμο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, και αφήνουμε το κρέας με το λαδάκι του, χωρίς περιττά υγρά.

Σάλτσα Α λα κρεμ:
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λαδάκι από το μοσχάρι, και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια.
2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, και τον μαϊντανό. Αφήνουμε 1-2 λεπτά ανακατεύοντας, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας.
3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/2 ποτήρι κρασιού κρέμα γάλακτος, και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για λίγο έως ότου να δέσει η κρέμα μας, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε το μοσχαράκι σε πιάτα, και ρίχνουμε από πάνω την α λα κρεμ.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε, με λίγα χοντροκομμένα φυλλαράκια μαϊντανό.
Συνοδεύεται με ρυζάκι σουρωτό και με λίγη σάλτσα από το μοσχάρι, ή με πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers