Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 06, 2014

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά και αγκινάρες

Ένα καταπληκτικό πιάτο για τους λάτρεις του λεμονάτου. Μοναδική γεύση σε συνδυασμό από λαχανικά, πορτοκάλι, και ούζο. Μαζί με τα μπαχαρικά που δένουν στη γεύση, δίνουν ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά για 4 μερίδες:
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 1/2 κλό μοσχαράκι τρυφερό, ελιά, κότσι, κ.λ.π..
4-5 αγκινάρες
διάφορα λαχανικά, όπως: άγρια ραδίκια, καυκαλίθρες, ζοχοί, κ.λ.π. δοσολογία; με το μάτι για 3 μερίδες..
2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσο μικρό, ή μισό αν είναι μεγάλο, χοντροκομμένο
1 χούφτα άνηθο χοντροκομμένο
1 κουτ. γλ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στο ψιλό, ή αρκετά ψιλοκομμένο
χυμό από 4-5 λεμόνια
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι ούζο
1/2 κουτ. γλ. κόλιανδρο, (μπαχαρικό, ή αν έχετε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο)
2-3 γαρυφαλλάκια
αλάτι - πιπέρι
1-2 κουτ. σ. αλεύρι για την σάλτσα
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας, και κόβουμε τα κρεμμυδάκια, το άνηθο, και το πράσο.
2. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα φύλλα, και τις κόβουμε στα τρία. Τις βάζουμε στο λεμόνι να μην μαυρίσουν.
3. Κόβουμε σε μπουκιές το μοσχαράκι, και το σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο νταβά. (η κατσαρόλα δεν μας βολεύει και τόσο). Το βγάζουμε, και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
4. Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε τις αγκινάρες, και κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, και το πράσο. Αφού μαραθούν λίγο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, και το τζίντζερ, να μαραθούν και αυτά καλά.
5. Αφού μαραθούν, προσθέτουμε το μοσχαράκι μας, και κατόπιν το ούζο. Ανακατεύουμε ελαφρώς για 1-2 λεπτά, και ρίχνουμε τους χυμούς. Αφήνουμε να μισοβράσουν, και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, (μπαχαρικό ή φρέσκο), τα γαρυφαλλάκια, και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσουν καλά σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Θέλουμε να έχει αρκετά υγρά το φαγητό μας.
6. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα μπολάκι μισό ποτήρι ζωμό από την κατσαρόλα, και διαλύουμε μέσα το αλεύρι, κοσκινίζοντάς το για να μην σβολιάσει. (Θέλουμε μια σχετικά αραιή σάλτσα, και όχι πολύ πηχτή, γιαφτό κανονίζουμε με το μάτι πόσο αλεύρι θα βάλουμε.
7. Ρίχνουμε το ζωμό με το αλεύρι στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.
8. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και σερβίρουμε το φαγητό μας, με όση σάλτσα θέλουμε.

Tips:
Τα λαχανικά τα υπολογίζουμε με το μάτι για 3 μερίδες περίπου, διότι μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και το πράσο, θα βγουν 4 μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers