Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2013

Μπεσαμέλ

Φτιάξτε την δικιά σας πεντανόστιμη σπιτικιά μπεσαμέλ. Εύκολη και πετυχημένη.
Υλικά:
100 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. βούτυρο, ή φυτίνη
1 λίτρο γάλα, κατά προτίμηση φρέσκο
2 κρόκους αυγών
αλάτι
ελάχιστο πιπέρι
λίγο φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο
80 γρμ. κεφαλοτύρι, ή γραβιέρα, τριμμένο
70 γρμ. επιπλέον τυρί για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους.
3. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει, όχι να ψηθεί, και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα να καβουρδιστεί ελαφρώς, όχι να το κάψουμε πολύ διότι θα σκουρίνει η μπεσαμέλ.
4. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας, κάθε φορά να το απορροφά, και μετά ξανά γάλα, έως ότου το ρίξουμε όλο. Το μαγειρεύουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας πάντα, να σφίξει η κρέμα, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
5. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά.
6. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους ανακατεύοντας δυνατά και γρήγορα να μην μας ψηθούν, και προσθέτουμε το τυρί.
Αφού αδειάσουμε την μπεσαμέλ στο φαγητό μας, πασπαλίζουμε λίγο ακόμα τυρί από πάνω, και ελάχιστο μοσχοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers