Σάββατο, Απριλίου 27, 2013

Χοιρινό με πράσα, κόκκινες πιπεριές, και ούζο

Ένα πεντανόστιμο πιάτο. Εύκολο, με απλά φτηνά υλικά. Δοκιμάστε το.
Υλικά:
2 κιλά χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλο)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 μικρά πράσα
2-3 μικρά σκόρδα φρέσκα (με τα φυλλαράκια)
2 μέτριες πιπεριές κόκκινες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, και λίγο παραπάνω αν θέλετε
1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο
1 λάιμ
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
λίγο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι τρικολόρε

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές.
2. Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας, αφαιρούμε λίγο τις άκρες των φύλλων από τα πράσα, και τα σκόρδα, και τα χοντροκόβουμε μέτρια. (προς το ψιλό)
3. Κόβουμε το κρεμμύδι όπως το κόβουμε για σαλάτα, και τις πιπεριές σε ροδέλες, και μετά στη μέση.
4. Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, ή νταβά, να κάψει καλά. Ρίχνουμε το χοιρινό, το αλατίζουμε, και το σοτάρουμε καλά έως ότου πιει τα υγρά του, να μείνει με το λάδι, και να πάρει χρώμα.
5. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, και τα σοτάρουμε να μαραθούν αρκετά. Σβήνουμε με το ούζο, στίβουμε και το λάιμ, και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε να εξατμιστεί το ούζο καλά.
6. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, το πιπέρι, το θυμάρι, και την κανέλα. Το σκεπάζουμε, και αφήνουμε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύουμε πού και πού, να μην κολλήσει. Δεν αφήνουμε πολλά υγρά στη σάλτσα μας, σχεδόν με το λαδάκι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF