Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2012

Σάλτσα ντομάτας

Πεντανόστιμη σπιτική σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν) για πολλές-πολλές χρήσεις.
Υλικά:
1/2 ποτήρι νερό
400 γρμ. καλά γινομένες ντομάτες, αποφλοιωμένες και τριμμένες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό βοδινού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 1/2 κουτ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
1/2 ποτήρι κρασιού, κόκκινο κρασί
1 πρέζα ρίγανη
3-4 κόκκους μπαχάρι
λίγο πιπέρι
2 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, και τα σοτάρουμε, σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το κόρν φλάουρ, και τα αφήνουμε να βράσουν καλά να απορροφηθεί αρκετό νερό και να αρχίσει να δένει.
Σε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό διαλύουμε καλά το κόρν φλάουρ, και το ρίχνουμε στην σάλτσα ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να βράσει για να δέσει και να γίνει μία μέτρια πηχτή σάλτσα. Αν την θέλουμε πιο πηχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα κόρν φλάουρ, ή λίγο αλεύρι. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να την φυλάξουμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
Κάνει για πολλές χρήσεις. Μακαρονάδες, πίτσες κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF