4-5 αγγουράκια τουρσί, μικρούλια σε κονσέρβα
1/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
100 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι, σφιχτό
150 γρμ. μαγιονέζα
1 κου. γλ. μουστάρδα
2-3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
μαύρο πιπέρι
1/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
100 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι, σφιχτό
150 γρμ. μαγιονέζα
1 κου. γλ. μουστάρδα
2-3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
μαύρο πιπέρι
Κρέμα τυριού:
2 συσκευασίες τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
2/3 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σ. μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη γλυκιά πάπρικα
2 συσκευασίες τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
2/3 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σ. μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη γλυκιά πάπρικα
Για το γαρνίρισμα:
φέτες τυρί κομμένες αστεράκια
ντοματίνια
1/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
1 ρόδι
ελιές
φυλλαράκια μαϊντανό
φυλλαράκια μαϊντανό
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά, μπορείτε να γαρνίρετε με ότι σας αρέσει.
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες με τα καρότα.
- Κόβουμε σε κύβους, τις πατάτες, τα αγγουράκια, και τα καρότα.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, και την μουστάρδα, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το αλάτι το πιπέρι, και ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα τσέρκι 22 εκ., και το βάζουμε πάνω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
- Αδειάζουμε τη πατατοσαλάτα, και πιέζουμε να κάτσει, φτιάχνοντας επίπεδη επιφάνεια. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι, και απλώνουμε σε όλη την τούρτα την κρέμα τυριού.
- Τοποθετούμε στο κέντρο το ρόδι, περίπου στο 1/3 διάμετρο στο άλλο 1/3 προς τα έξω, τοποθετούμε το καλαμπόκι, και τέλος διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Αν θέλουμε καλύπτουμε εξωτερικά γύρω γύρω με την ίδια κρέμα τυριού που βάλαμε και επάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου