Κυριακή, Δεκεμβρίου 27, 2015

Ρολάκια με φέτα ελιές και λιαστή ντομάτα

Πεντανόστιμα ρολάκια με τυρί φέτα, ελιές, λιαστές ντομάτες, γραβιέρα, πιπεριές, και μυρωδικά. Απίθανα, απλά, εύκολα, για να συνοδέψετε το φαγητό σας, για ορεκτικό, ή για πρώτο πιάτο. Δοκιμάστε τα.

Υλικά για 12 ρολάκια:
6 φύλλα κρούστας
250-300 γρμ. τυρί φέτα μαλακιά
80-100 γρμ. γραβιέρα τριμμένη
4-5 κομμάτια ντομάτες λιαστές σε λάδι, κονσέρβα
2-3 κουτ. σ. ελιές τεμαχισμένες, κονσέρβα
1/2 πιπεριά πράσινη, μικρή
ρίγανη
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
λίγο σουσάμι, (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα φύλλα στη μέση κατά πλάτος.
2. Σε ένα μπολ σπάμε με με τα δάχτυλα την φέτα σε μικρά κομματάκια.
3. Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτά μακρόστενα μπαστουνάκια, και ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τις λιαστές ντομάτες.
4. Διπλώνουμε το φύλο προς τα μέσα περίπου 5-6 εκ. στην άκρη που θα βάλουμε την γέμιση, ώστε να έχουμε στην ουσία δυο φύλλα, για να μην μας κοπεί στο τύλιγμα.
5. Βάζουμε μιάμιση με δυο κουταλιές περίπου φέτα απλωτά σε κάθε φύλλο, ένα κομματάκι πιπεριά, λίγες ελιές, λίγη ντομάτα, πασπαλίζουμε ένα κουταλάκι παρμεζάνα, λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι, και ελάχιστο ελαιόλαδο.
6. Τυλίγουμε μια-δυο στροφές, διπλώνουμε προς τα μέσα δεξιά και αριστερά το φύλλο σε φάκελο,
και τυλίγουμε σε ρολάκια. (Όπως κάνουμε με τα spring rolls).
7. Τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος, και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο.
8. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε από πάνω με λίγο σουσάμι, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 190 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, έως ότου πάρουν χρώμα.
Tips:
Μπορούμε αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό, κλεισμένα καλά σε τάπερ, και όταν τα χρειαστούμε τα ψήνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF