Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2013

Μοσχαράκι στη γάστρα µε λαχανικά και μανιτάρια

Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά, μανιτάρια, και ολόκληρα κρεμμυδάκια. Ένα πεντανόστιμο πιάτο αρωματισμένο με μπαχαρικά, κόκκινο κρασί, βαλσάμικο, και μουστάρδα.
Υλικά για 6 μερίδες:
2 κιλά μοσχάρι μαλακό κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
10-12 κρεμμυδάκια στιφάδου, (διαλέγουμε μικρά)
1 1/2 χούφτα σέλερι μέτρια ψιλοκομμένο
3 κουτ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
10 ντοματίνια ολόκληρα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη κάθετα σε χοντρές λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη κάθετα σε χοντρές λωρίδες
250 γρμ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα, ή τεμαχισμένα
1/3 κουτ. γλ. θυμάρι
3-4 γαρυφαλάκια
λίγο κρόκο κοζάνης
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού, κόκκινο κρασί
1 κουτ. σ. βαλσάμικο
1 κουτ. σ. μουστάρδα απαλή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, κόβουμε και ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά μας.
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το μοσχαράκι.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το μισό θυμάρι, τη μουστάρδα, και τον κρόκο κοζάνης. Τα ανακατεύουμε καλά, και μαρινάρουμε το μοσχάρι καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια τα λαχανικά, και το σκόρδο. Από πάνω τα ντοματίνια, τις πιπεριές, και τέλος τα μανιτάρια.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και το κρασί ανακατεμένο με το βαλσάμικο.
Αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα για τα λαχανικά, και πασπαλίζουμε όλα τα μυρωδικά.
Νερό δεν βάζουμε καθόλου, διότι θα βγάλουν τα λαχανικά τα δικά τους υγρά.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230° - 250° C. για 2, 30΄ ώρες, τότε ελέγχουμε αν το κρέας μας θέλει νερό, και κατά πόσο έχει ψηθεί. Χαμηλώνουμε στους 200° βαθμούς C. και ψήνουμε για όση ώρα χρειαστεί ακόμα. Συνήθως σε 3 ώρες είναι έτοιμο. Αν έχει πολλά υγρά, αφήνουμε ξεσκέπαστη τη γάστρα, και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου έτσι, ώστε να εξατμιστούν.
Σερβίρουμε αν θέλουμε, με λίγη τριμμένη φέτα από πάνω, και με πατατούλες φούρνου.


Αν δεν έχετε πήλινη γάστρα, χρησιμοποιήστε εμαγιέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers