Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2013

Πατάτες φούρνου

Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου, για να συνοδέψετε πολλά φαγητά.
Υλικά:
1 κιλό μικρές στρογγυλές πατατούλες
1 κύβο ζωμό βοδινού
1 κουτ. σ. κοφτή μουστάρδα
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1/3 κουτ. γλ. ρίγανη
2 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
λίγο ακόμα ελαιόλαδο για το ταψί, 3-4 κουταλιές
1 ποτηράκι κρασιού νερό, για το ταψί

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατατούλες, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε, και τις βάζουμε σε ένα λεκανάκι.
Σε ένα μπολ λιώνουμε καλά τον κύβο μαζί με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το χυμό των λάιμ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, και αδειάζουμε το μίγμα στις πατάτες. Τις ανακατεύουμε καλά να μαριναριστούν παντού.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C. να ψηθούν καλά, και να κάνουν κρούστα, γυρίζοντας μια-δύο φορές και στις άλλες πλευρές.
Αν σας αρέσουν, μπορείτε να βάλετε μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια.

Μυστικό:
Αν έχετε έτοιμο κρέας στο φούρνο, ή το ψήνετε την ώρα εκείνη, χρησιμοποιήστε μαζί με το νερό, και λίγη σάλτσα από το ψητό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF