Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2013

Σούπα αβγολέμονο με κοτόπουλο και χορταρικά

Ένα αλλιώτικο αβγολέμονο, απλό, οικονομικό, ελαφρύ, θρεπτικό, υγιεινό, και πάνω απ' όλα πεντανόστιμο!! Για τις καθημερινές σας, και όχι μόνο. Δοκιμάστε το, και θα το λατρέψετε!! Ένα πιάτο που δεν το έχετε ξαναφάει. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για 4 - 5 μερίδες:

το στήθος από 2 κοτόπουλα (4 φιλέτα χωρίς δέρμα)
1 1/4 φλιτ. τσαγιού ρύζι για σούπα, (καρολίνα, γλασέ)
2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια, ή σε λεπτές φέτες κομμένες στη μέση
1 καλή χούφτα σέλινο χοντροκομμένο, (μόνο τα φυλλαράκια, όχι το χοντρό κοτσάνι) ή σέλερι
1 μικρό πράσο μέτριο ψιλοκομμένο
3 κρόκους αυγών
2 ασπράδια αυγών
1 κύβο ζωμό κότας
ανάλογο νερό
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1-2 λεμόνια, ανάλογα το πόσο ξινό μας αρέσει
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες, το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με ανάλογο νερό, και το αλάτι.
Αφήνουμε λίγο να μισοβράσει, (αν είναι χωριάτικο, αν είναι τρυφερό του σούπερ μάρκετ, τα βάζουμε όλα μαζί). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τον κύβο ζωμό κότας διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό, και το αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν τόσο, όσο χρειάζεται για να τελειώσει το βράσιμο με το ρύζι. Ρίχνουμε το ρύζι και τελειώνουμε το βράσιμο, προσθέτοντας ανάλογο νερό. Η σούπα μας γίνετε σχετικά νερουλή, και όχι πηχτή.
Χτυπάμε τα 2 ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Χτυπάμε και τους 3 κρόκους καλά, και τους ρίχνουμε στα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μία-δύο μεγάλες κουτάλες σούπα στο μείγμα αυγού, ανακατεύοντας καλά, και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά-καλά με την κουτάλα από κάτω προς τα πάνω. Τέλος ρίχνουμε και λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε την σούπα ζεστή σε βαθύ πιάτο, ή σε ατομικά μπολ σούπας. (Προαιρετικά πασπαλίζετε λίγο τυρί τριμμένο από πάνω).
Tips:
Αν την θέλετε πιο πηχτή, προσθέστε περισσότερο ρύζι.
Γίνετε και με μοσχάρι ή στήθος από γαλόπουλο. Επίσης αν έχετε κόκαλα από μοσχάρι, μπορείτε να τα βράσετε και να πάρετε τον ζωμό τους, για ακόμα πιο νόστιμη και θρεπτική σούπα.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε πολύ μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους, ή λίγα από κάποια λαχανικά της αρεσίας σας, όπως ζοχούς, ραδίκια, κ.λ.π...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers