Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Σάββατο, Μαρτίου 09, 2013

Ταραμοσαλάτα

Τέλεια, πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα.
Υλικά:
1 μέτριο κρεμμύδι (150-170 γρμ.) πολτοποιημένο στο μούλτι
300 γρμ. ταραμάς λευκός
400 γρμ. ψίχα μπαγιάτικου χωριάτικου ψωμιού, μουλιασμένη σε νερό
150 γρμ. παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
1 σκελίδα σκόρδο
ελάχιστο πιπέρι τριμμένο, κατά προτίμηση λευκό
λίγος μαϊντανός και ελιές για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Τα 400 γρμ. ψωμί, εννοούμε μουλιασμένο, και όχι στεγνό.
Μουσκεύουμε αρκετά το ψωμί, και το στύβουμε πολύ καλά. Ζυγίζουμε 400 γρμ. και το βάζουμε στο μούλτι, και προσθέτουμε τον ταραμά, το σκόρδο, και το λεμόνι.
Μόλις ανακατευτούν μεταξύ τους καλά, το βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι, και το λάδι λίγο-λίγο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανάλογα τα υγρά που θα έχει κρατήσει το ψωμί, θα βγει και ανάλογα ρευστή η ταραμοσαλάτα μας. Αν είναι πολύ σφιχτή, και την προτιμάτε πιο ρευστή, προσθέστε ελάχιστο νερό.

Αν έχουμε κουζινομηχανή, είναι ακόμα καλύτερα. Πολτοποιούμε πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο, και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε για 2 λεπτά, και είναι έτοιμη.

Μυστικό:
Να ξέρετε ότι την ιδιαίτερη γεύση στον ταραμά την δίνει το ψωμί. Το χωριάτικο σπιτικό ψωμί σε ξύλα, είναι ιδανικό για ταραμά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers