Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Σάββατο, Μαρτίου 09, 2013

Ταραμοκεφτέδες

Υπέροχοι μυρωδάτοι ταραμοκεφτέδες, για την Καθαρά Δευτέρα, και όλη τη Σαρακοστή. Όπως τους έφτιαχνε η γιαγιά μου.. Ενδεικτική φώτο.

Υλικά:
250 γραμμάρια ταραμά, κατά προτίμηση άσπρο
3 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί, (ψίχα)
3 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. σ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σ. σέλινο ψιλοκομμένο
3-4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι
λίγο πιπέρι
ελαιόλαδο, και αλεύρι, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
1. Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, και το μουλιάζουμε για λίγο σε νερό. Το στύβουμε πολύ καλά.
2. Το βάζουμε σε ένα μπολ με τον ταραμά, και όλα τα υλικά, και ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Αν είναι πάρα πολύ μαλακιά η ζύμη, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά, ώστε να έχουμε μία επιθυμητή ζύμη, ώστε να πλάθεται. Αυτό οφείλεται στο πόσο στεγνό θα είναι το ψωμί μας.
3. Πλάθουμε σε μπαλάκια, "κεφτέδες", και τους αλευρώνουμε.
4. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσουν γύρω-γύρω, τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν.

Σημείωση:
Αν το ψωμί είναι αρκετά ξερό, μπορούμε να το τρίψουμε σε ψίχουλα με τις παλάμες μας, και δεν το μουλιάζουμε. Θα προσθέσουμε όμως όσο νερό χρειαστεί στη ζύμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers