Welcome to my blog. At this site you will find exclusively my own recipes. Choose your own language with the Translation.

Καλωσορίζω τα μέλη του blog μου. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο, δικές μου συνταγές. Για οποιαδήποτε απορία, ή πληροφορία, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου στέλνοντας e-mail, στη φόρμα επικοινωνίας, ή να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από κάθε ανάρτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε το banner sintagespanos.blogspot.gr στη σελίδα σας, στείλτε μου e-mail για να σας στείλω τον κώδικα.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Γαλόπουλο ρολό στο φούρνο, με σως κόκκινου κρασιού

Ένα τρυφερό και νόστιμο πιάτο. Ρολό από στήθος γαλόπουλου γεμιστό, μαριναρισμένο με πορτοκάλι, και σερβιρισμένο με σως κόκκινου κρασιού.
Υλικά:
1 σακούλα ψησίματος
δίχτυ για ρολό
1 ολόκληρο στήθος από γαλόπουλο
3 σκελίδες σκόρδο
2 ράβδους καρότο
λίγο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας, κομμένο σε ράβδους
αλάτι
πιπέρι
λίγη φυτίνη σε κομματάκια

Μαρινάδα:
200 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
80 γρμ. λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κουτ. γλ. ψιλοκοπανισμένο δενδρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι
λίγο φρεσκοτριμένο μίγμα πιπεριών, (τρικολόρε)
1 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ

Σως κόκκινου κρασιού:
250 γρμ. κόκκινο γλυκό κρασί
100 γρμ. νερό
2 φύλλα δάφνης
1/2 ξηλάκι κανέλας
1 κύβο ζωμό βοδινού
2 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ
2 κόκους άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Μαρινάδα:
1. Κοπανίστε στο γουδί πολύ καλά τον δενδρολίβανο, προσθέστε και το σκόρδο, και κοπανίστε τα μαζί να λιώσει το σκόρδο.
2. Βάλτε σε κατσαρολάκι το χυμό πορτοκάλι, το κρασί, το μέλι, το μείγμα σκόρδο-δενδρολίβανο, το αλάτι, και το πιπέρι, και βράστε τα για 1 λεπτό.
3. Διαλύστε το κόρν φλάουρ σε ελάχιστο νερό, και ρίξτε το στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με σύρμα για να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
4. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε το χυμό λεμόνι, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει.

Η σάλτσα αυτή δεν αντικαθιστά πλήρες το αλάτι. Αλατίστε το κρέας σας όπως εσείς επιθυμείτε.

Σως κόκκινου κρασιού:
1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, εκτός το κόρν φλάουρ. Βράστε τα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά.
2. Διαλύστε το κόρν φλάουρ σε 2-3 κουταλιές νερό, ή κρασί, και ρίξτε το στη σάλτσα. Ανακατέψτε και αφήστε λίγο να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Πρέπει να είναι μέτρια παχύρρευστη. Αφαιρέστε την δάφνη, και το ξυλάκι κανέλας. Σερβίρεται ζεστή.

Γαλόπουλο:
1. Φτιάξτε από βραδύς την μαρινάδα.
2. Βάλτε τα δύο κομμάτια στήθος σε δίχτυ για ρολό, και κάντε τρύπα στη μέση με ένα μακρύ μαχαίρι. Βάλτε το σε ένα λεκανάκι, και ρίξτε την μαρινάδα. Πασαλείψτε καλά το στήθος, σκεπάστε το, και αφήστε το στο ψυγείο όλη νύχτα να μαριναριστεί. Ή για τουλάχιστον 5 ώρες.
3. Λιώστε καλά το σκόρδο, και ανακατέψτε το με το αλάτι, το πιπέρι, και ελάχιστο ελαιόλαδο, να φτιάξετε μία πάστα.
4. Πάρτε το ρολό και γεμίστε το άνοιγμα με την πάστα σκόρδου, τους ράβδους καρότο και τυριού, και με μερικά κομματάκια φυτίνη. Αλατοπιπερώστε το λίγο εξωτερικά όσο επιθυμείτε.
5. Πάρτε τη σακούλα ψησίματος, και βάλτε μέσα το ρολό. Αδειάστε και την μαρινάδα.
Κλείστε τη σακούλα, και ανοίξτε δύο τρύπες για να ξεθυμαίνει.
6. Τοποθετήστε την σακούλα σε ταψί, και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς, για 1.30 - 2 ώρες.
7. Κόψτε το ρολό σε φέτες. Σερβίρετε μερίδες στα πιάτα, με δύο-τρεις κουταλιές σως. Συνοδέψτε με βραστά λαχανικά, πατάτες φούρνου, ή τηγανητές, κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers