Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2012

Σάλτσα πορτοκαλιού για μαρινάρισμα

Μαρινάρετε με αυτή τη σάλτσα το μοσχάρι σας, ή το χοιρινό σας, και ψήστε το στο φούρνο. Θα δώσει ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο φαγητό σας, ιδικά αν το μαγειρέψετε σε σακούλα ψησίματος.

Υλικά για 500 γρμ.:
300 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
150 γρμ. λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κου. γλ. ψιλοκοπανισμένο δενδρολίβανο
3 μέτριες σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι
λίγο φρεσκοτριμένο μίγμα πιπεριών, (τρικολόρε)
1 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση:
Κοπανίστε στο γουδί πολύ καλά τον δενδρολίβανο, προσθέστε και το σκόρδο, και κοπανίστε τα μαζί να λιώσει το σκόρδο.
Βάλτε σε κατσαρολάκι το χυμό πορτοκάλι, το κρασί, το μέλι, το μείγμα σκόρδο-δενδρολίβανο, το αλάτι, και το πιπέρι. Βράστε τα για 1 λεπτό. Διαλύστε το κόρν φλάουρ σε ελάχιστο νερό, και ρίξτε το στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με σύρμα για να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε το χυμό λεμόνι, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει. Διατηρήστε την στο ψυγείο σε βάζο που να κλείνει ερμητικά.

Μαρινάρετε από βραδύς, και ψήστε με αυτήν το χοιρινό, το μοσχάρι, το γαλόπουλο στο φούρνο. Η σάλτσα αυτή δεν αντικαθιστά πλήρως το αλάτι. Αλατίστε το κρέας σας όπως εσείς επιθυμείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF